Inleiding

Het VN-verdrag gehandicapten biedt de wettelijke kaders die de integrale toegankelijkheid mogelijk moet maken. Het thema toegankelijkheid van FGL (Federatie van Gehandicapten Organisatie in Limburg) is verdeeld in:

  • Toegankelijk Limburg;
  • Werkgroep integrale toegankelijkheid.

Toegankelijk Limburg is inmiddels uitgegroid tot een digitaal platform dat samen met de gehandicaptenraad Venlo (GRV), met 15 jaar ervaring op toegankelijkheid opgezet. Een gebruiksvriendelijke onderzoeksvorm naar de toegankelijkheid van openbare gebouwen en objecten. Dit is in 2023 verder uitgebreid naar invalide parkeerplaatsen en openbare toiletten in Limburg. De getoetste objecten worden voor iedereen zichtbaar en doorzoekbaar, daarmee kunnen zowel inwoners van Limburg, maar ook de bezoekers van onze provincie inzicht krijgen in de mate van toegankelijkheid van gebouwen en situaties, die ze willen bezoeken. 

De "werkgroep toegankelijkheid" houdt zich bezig met integrale toegankelijkheid in de provincie Limburg in de vorm van promoten, bevorderen en de (wettelijke) borging  zoals deze is vastgesteld in het VN-verdrag handicap.

 

 

Toegankelijkheid