Inleiding Positieve Gezondheid

De visie van Positieve Gezondheid is het vermogen om je eigen regie en veerkracht te tonen in sociale, fysieke en emotionele uitdagingen. Ofwel: de kracht om alle uitdagingen van het leven aan te gaan. Dat geldt voor iedereen, dus óók voor mensen met een zichtbare of onzichtbare functiebeperking en/ of chronische aandoening.

Het toepassen van “Positieve Gezondheid” vanuit IZA (integraal zorgakkoord), GALA (Gezond en Actief Leven Akkoord) en VN-verdrag handicap kan je handvatten aanreiken om volwaardig en gelijkwaardig te participeren in de samenleving. Ook een positief (zelf)beeld met bijhorende valkuilen kan helpen om je beperking te aanvaarden en van daaruit je aandeel in de samenleving te nemen. De zes dimensies waaruit “Positieve Gezondheid” bestaat zijn:

  • Lichaam;
  • Gevoel en gedachten;
  • Zinvol leven;
  • Kwaliteit van leven;
  • Meedoen en dagelijks functioneren.

Om kennis te laten maken met “Positieve Gezondheid” werkt FGL samen met Burgerkracht Limburg. Via verschillende instrumenten zoals: workshops, escape room, kaart en bordspellen en het raad fortuin krijg je inzicht in jouw individuele situatie.

Voor meer informatie: Flyer “Positieve Gezondheid” en "Spelen met Positieve Gezondheid”


 

Benieuwd naar “een andere kijk op gezondheid’? Hou dan de agenda en nieuwsberichten in de gaten.