VN-Ambassadeurs: Het Inclusie Forum

Door: Patrick Moonen, FGL
Op: maandag 1 juli 2024

‘Niets over ons, zonder ons’, is het uitgangspunt om met elkaar te bouwen aan een inclusieve samenleving. In Nederland zetten ruim 500 VN-ambassadeurs zich hiervoor in. Een VN-ambassadeur is iemand die de rechten van mensen met een beperking wil waarmaken. Elke ambassadeur geeft hier op eigen wijze invulling aan. 
 
Afgelopen jaren gaven verschillende VN-ambassadeurs aan dat het belangrijk is om elkaar goed te kunnen vinden en om een (digitale) samenwerkingsplek te hebben om met elkaar te kunnen uitwisselen. Op initiatief van een aantal VN-ambassadeurs zijn we een project gestart om het Inclusie Forum te ontwikkelen. Het is een project waar veel VN-ambassadeurs aan hebben meegewerkt. 
 
We zijn er enorm trots op hoe we met elkaar als VN-ambassadeurs zo’n mooi resultaat hebben bereikt. En natuurlijk is het tegelijkertijd pas de start: want het Inclusie Forum is er, maar het uitwisselen op het forum is pas net gestart. Daar gaan we met elkaar samenwerken en zorgen dat we het belangrijke inclusie-werk met elkaar kunnen versterken.

Ga direkt naar: Inclusie forum


 

Bron: 

Delen via...