Online gesprek: Inclusief Perspectief, Gewoon een fijn gesprek met een werkgever

Door: Bas van Treek, Stichting Incluvisie
Op: vrijdag 13 september 2024

🌈 “De verantwoordelijkheid om te zorgen dat niemand zich ongemakkelijk voelt tijdens een sollicitatiegesprek wordt vaak bij de persoon met de beperking neergelegd maar is dat niet ook de taak van de werkgever? | 🤝 vroeg een deelnemer van een Inclusief Perspectief gesprek zich af.

 Hallo werkzoekende,

Heb jij soms het idee dat jouw beperking het vinden van werk in de weg staat? Vraag je je af of een werkgever wel op jou zit te wachten.

Misschien kloppen jouw aannames niet helemaal. Sluit eens aan bij een Inclusief Perspectief gesprek en ontdek dat werkgevers er echt niet altijd negatief tegenover staan. Ze weten soms allen niet wat ze wel en niet kunnen vragen of wat iemand met een beperking wel of niet kan of nodig heeft. Dat geeft hen soms een ongemakkelijk gevoel.

Tijdens een Inclusief Perspectief gesprek gaat een groep werkgevers en werkzoekenden met een beperking met elkaar in gesprek om wederzijdse aannames en vooroordelen uit te spreken en te onderzoeken.

Door beide partijen mag alles gevraagd en gezegd worden. Sleutelwoorden zijn: wederzijds respect, vertrouwen en openheid. Er hoeft niets opgelost te worden. We voeren gewoon een fijn gesprek. Een match is niet het doel van het gesprek maar het mag natuurlijk wel en heeft in het verleden ook wel plaatsgevonden.

De gespreksleider is een professional die uit ervaring weet wat werken met een beperking inhoudt.

Wij nodigen jou graag uit voor het eerstvolgende onlinegesprek op

18 september van 15.00 tot 17.00.

Na afloop van het gesprek heb jij inzicht in hoe een werkgever denkt en dat helpt jou bij al jouw volgende sollicitatiegesprekken

Lees verder

Meer info en/of aanmelden: mail roos@incluvisie.nl of bel 06-20915820


Bron:

Delen via...