Hoorzitting Nederland VN-verdrag Handicap 15 augustus

Door: Patrick Moonen, FGL
Op: vrijdag 19 juli 2024

Op 15 augustus gaat het VN-comité Nederland toetsen op de uitvoering van het VN-Verdrag Handicap. Het VN-verdrag Handicap is in 2016 door de Nederlandse overheid geratificeerd. Ratificeren betekent dat je je als land verplicht om de doelen van het VN-verdrag Handicap (een toegankelijke en inclusieve samenleving) te gaan realiseren. Het VN-comité in Geneve houdt hier toezicht op.

Voor de hoorzitting op 15 augustus hebben de Nederlandse overheid, de belangenorganisaties van mensen met een beperking en het College voor de Rechten van de Mens rapportages aan het VN-comité gestuurd. Het VN-comité heeft op basis van die rapportages in 2022 vragen gesteld aan de Nederlandse overheid. Die zijn beantwoord en daarop hebben de belangenbehartigers en de toezichthouders ook hun reactie gegeven. 

En nu is het zover: op 15 augustus gaat het VN-comité in een zes uur durende hoorzitting de Nederlandse overheid bevragen op de rapportages. En op de beantwoording van de schriftelijke vragen van het Comité in Nederland. 

Lees verder


 

Bron: 

Delen via...