Google Maps voor rolstoelgebruikers: routes plannen en geschikte locaties vinden

Door: Patrick Moonen, FGL
Op: zondag 15 januari 2023

Apple ziet zichzelf als de kampioen voor toegankelijkheid. Maar om te ontdekken welke locaties rolstoeltoegankelijk zijn zul je toch echt bij Google Maps moeten zijn! Ook kun je rolstoelvriendelijke routes plannen.

Google Maps voor rolstoelgebruikers

Ga je op pad met je rolstoel en wil je dat de reis en/of bestemming rolstoelvriendelijk is? Dan is Google Maps je vriend. Bij veel winkels, restaurants en andere drukbezochte plekken kun je zien of er aan rolstoelgebruikers is gedacht.

Google Maps laat zien of de ingang rolstoeltoegankelijk is, of er een lift is en hoe het zit met toiletten en parkeren. Ook bij het plannen van een route met het OV kan Google Maps je vertellen of er aan rolstoelgebruikers is gedacht. Gek genoeg vind je deze informatie niet in Apple Kaarten.

Deze informatie kan ook handig zijn voor mensen die slecht ter been zijn, met krukken lopen, met een kinderwagen of met grote koffers reizen. Helaas kan Google Maps je nog niet laten zien of een locatie ook geschikt is voor mensen met een visuele beperking, maar wat niet is kan nog komen.

Voor instructie: klik hier

Bron: 

 

 

Delen via...