Wereld MS dag 2024

30 mei 2024
10:00 - 22:00
Nederland
Wereld MS dag 2024

Contact

Patrick Moonen
penningmeester@fgl-limburg.nl
FGL

Verdere info

Wereld MS Dag is een internationale bewustwordingsdag voor iedereen die getroffen is door multiple sclerose (MS).  Het brengt de wereldwijde MS-gemeenschap samen om verhalen te delen, het bewustzijn te vergroten en campagne te voeren voor verandering. Wereld MS Dag wordt officieel gevierd op 30 mei, maar de activiteiten vinden plaats gedurende de hele maand mei en begin juni.

Het nieuwe thema voor Wereld MS Dag 2024-2025 wordt Diagnose . De naam van de campagne zal Mijn MS-diagnose zijn en de slogan: Samen navigeren door MS.

De campagne zal pleiten voor een vroege en nauwkeurige diagnose voor iedereen die met MS leeft. We zullen de mondiale barrières voor de diagnose van MS onder de aandacht brengen en het bewustzijn vergroten door echte verhalen en gegevens te delen. We zullen campagne voeren voor betere MS-training voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, nieuw onderzoek en klinische vooruitgang in de MS-diagnose. Samen zullen we werken aan het opbouwen van geïnformeerde, zorgzame gemeenschappen en systemen die mensen met de diagnose MS ondersteunen.  

Mijn MS Diagnose is een flexibele, breed opgezette campagne. Supporters kunnen ervoor kiezen om zich tijdens hun deelname aan Wereld MS Dag op verschillende invalshoeken te concentreren. De volgende campagne-invalshoeken kunnen aansluiten bij uw eigen doelen en interesses, of bepaalde werkgebieden binnen uw organisatie onder de aandacht brengen.

Campagnehoeken

  • Lobbyen bij besluitvormers om een ​​vroege en nauwkeurige diagnose te verbeteren voor iedereen die met MS leeft
  • Het onder de aandacht brengen van mondiale en nationale belemmeringen voor de toegang tot een MS-diagnose
  • Het bouwen van geïnformeerde, zorgzame gemeenschappen en systemen die mensen met de diagnose MS ondersteunen
  • Bewustzijn vergroten en solidariteit opbouwen door ervaringen met een MS-diagnose te delen
  • Pleiten voor betere MS-training en bewustzijn onder gezondheidszorgprofessionals
  • Ondersteuning van nieuw onderzoek en klinische vooruitgang op het gebied van MS-diagnose

Lees verder


 

Bron: 

Delen via...